Modify

Opened 7 years ago

Closed 5 years ago

Last modified 4 years ago

#9565 closed defect (fixed)

DSL-G684T no ping, cant login on first boot, led blinkikng

Reported by: nettle Owned by: developers
Priority: normal Milestone: Barrier Breaker 14.07
Component: base system Version: Trunk
Keywords: Cc:

Description

I just flash latest trunk on my DSL G684T and i m not able to ping it or login via telnet or web. LED is blinking like it is booting.

Attachments (0)

Change History (8)

comment:1 Changed 6 years ago by nettle

I just antached a serial console and get this log:

ADAM2 Revision 0.22.02_b04_Mar 10 2005
(C) Copyright 1996-2003 Texas Instruments Inc. All Rights Reserved.
(C) Copyright 2003 Telogy Networks, Inc.
Usage: setmfreq [-d] [-s sys_freq, in MHz] [cpu_freq, in MHz]
Memory optimization Complete!

Adam2_AR7RD >
Press any key to abort OS load, or wait 7 seconds for OS to boot...
Linux version 2.6.37.6 (buildslave@dd.das-iro.de) (gcc version 4.5.4 20110526 (prerelease) (Linaro GCC 4.5-2011.06-0) ) #1 Mon Aug 15 20:21:51 CEST 2011
ar7-gpio: registered 32 GPIOs
bootconsole [early0] enabled
CPU revision is: 00018448 (MIPS 4KEc)
TI AR7 (TNETD7300), ID: 0x0005, Revision: 0x22
Determined physical RAM map:
 memory: 01000000 @ 14000000 (usable)
Initrd not found or empty - disabling initrd
Zone PFN ranges:
  Normal   0x00014000 -> 0x00015000
Movable zone start PFN for each node
early_node_map[1] active PFN ranges
    0: 0x00014000 -> 0x00015000
Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping off.  Total pages: 4064
Kernel command line:  console=ttyS0,38400n8
PID hash table entries: 64 (order: -4, 256 bytes)
Dentry cache hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)
Inode-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
Primary instruction cache 16kB, VIPT, 4-way, linesize 16 bytes.
Primary data cache 16kB, 4-way, VIPT, no aliases, linesize 16 bytes
Memory: 12276k/16384k available (2294k kernel code, 4108k reserved, 341k data, 152k init, 0k highmem)
NR_IRQS:256
Calibrating delay loop... 149.50 BogoMIPS (lpj=747520)
pid_max: default: 32768 minimum: 301
Mount-cache hash table entries: 512
NET: Registered protocol family 16
bio: create slab <bio-0> at 0
Switching to clocksource MIPS
NET: Registered protocol family 2
IP route cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
TCP established hash table entries: 512 (order: 0, 4096 bytes)
TCP bind hash table entries: 512 (order: -1, 2048 bytes)
TCP: Hash tables configured (established 512 bind 512)
TCP reno registered
UDP hash table entries: 256 (order: 0, 4096 bytes)
UDP-Lite hash table entries: 256 (order: 0, 4096 bytes)
NET: Registered protocol family 1
squashfs: version 4.0 (2009/01/31) Phillip Lougher
JFFS2 version 2.2 (NAND) (SUMMARY) (LZMA) (RTIME) (CMODE_PRIORITY) (c) 2001-2006 Red Hat, Inc.
msgmni has been set to 23
io scheduler noop registered
io scheduler deadline registered (default)
Serial: 8250/16550 driver, 2 ports, IRQ sharing disabled
serial8250: ttyS0 at MMIO 0x8610e00 (irq = 15) is a TI-AR7
console [ttyS0] enabled, bootconsole disabled
console [ttyS0] enabled, bootconsole disabled
serial8250: ttyS1 at MMIO 0x8610f00 (irq = 16) is a TI-AR7
physmap platform flash device: 00800000 at 10000000
physmap-flash.0: Found 1 x16 devices at 0x0 in 16-bit bank. Manufacturer ID 0x0000ec Chip ID 0x0022a2
Amd/Fujitsu Extended Query Table at 0x0040
  Newer Samsung flash detected, should be compatible with Amd/Fujitsu.
  Fixed Samsung's Amd/Fujitsu Extended Query version from 3.3 to 1.3.
  Amd/Fujitsu Extended Query version 1.3.
number of CFI chips: 1
cmdlinepart partition parsing not available
RedBoot partition parsing not available
4 ar7part partitions found on MTD device physmap-flash.0
Creating 4 MTD partitions on "physmap-flash.0":
0x000000000000-0x000000010000 : "loader"
0x0000003f0000-0x000000400000 : "config"
0x000000010000-0x0000003f0000 : "linux"
0x0000000f0000-0x0000003f0000 : "rootfs"
mtd: partition "rootfs" set to be root filesystem
mtd: partition "rootfs_data" created automatically, ofs=2A0000, len=150000
0x0000002a0000-0x0000003f0000 : "rootfs_data"
Fixed MDIO Bus: probed
cpmac-mii: probed
eth%d: ADM6996M model PHY found.
cpmac: device eth0 (regs: 08612800, irq: 41, phy: 1:00, mac: 00:17:9a:d7:ce:cf)
cpmac: device eth1 (regs: 08610000, irq: 27, phy: 1:1f, mac: 00:17:9a:d7:ce:cf)
vlynq0: regs 0x08611800, irq 29, mem 0x04000000
Found a VLYNQ device: 00000009
vlynq1: regs 0x08611c00, irq 33, mem 0x0c000000
TCP westwood registered
NET: Registered protocol family 17
Bridge firewalling registered
802.1Q VLAN Support v1.8 Ben Greear <greearb@candelatech.com>
All bugs added by David S. Miller <davem@redhat.com>
VFS: Mounted root (squashfs filesystem) readonly on device 31:3.
Freeing unused kernel memory: 152k freed
- preinit -
Press the [f] key and hit [enter] to enter failsafe mode
- regular preinit -
jffs2 not ready yet; using ramdisk
- init -

Please press Enter to activate this console. PHY: 1:00 - Link is Up - 100/Full
Compat-wireless backport release: compat-wireless-2011-08-09
Backport based on wireless-testing.git master-2011-08-10
device eth0.1 entered promiscuous mode
device eth0 entered promiscuous mode
br-lan: port 1(eth0.1) entering forwarding state
br-lan: port 1(eth0.1) entering forwarding state
cfg80211: Calling CRDA to update world regulatory domain
NET: Registered protocol family 8
NET: Registered protocol family 20
PPP generic driver version 2.4.2
ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
cfg80211: World regulatory domain updated:
cfg80211:     (start_freq - end_freq @ bandwidth), (max_antenna_gain, max_eirp)
cfg80211:     (2402000 KHz - 2472000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
cfg80211:     (2457000 KHz - 2482000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
cfg80211:     (2474000 KHz - 2494000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
cfg80211:     (5170000 KHz - 5250000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
cfg80211:     (5735000 KHz - 5835000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
NET: Registered protocol family 24
nf_conntrack version 0.5.0 (194 buckets, 776 max)
acx: acx-mac80211, version: v0.6.0 (git: unknown)
acx: this driver is still EXPERIMENTAL
acx: please read the README file and/or go to http://acx100.sourceforge.net/wiki for further information
acx: compiled to use 32bit I/O access. I/O timing issues might occur, such as non-working firmware upload. Report them
acx: running on a little-endian CPU
 PCI/VLYNQ module initialized, waiting for cards to probe...
Driver found for VLYNQ device: 00000009
acx: found TI TNETW1130-based wireless network card at vlynq0, irq:80, phymem:0x4000000, mem:0xa4000000
acx: the initial debug setting is 0x000A
acx: using IRQ 80
acx: need firmware for acx111 chipset with radio ID 16
Please provide via firmware hotplug:
either combined firmware (single file named 'tiacx111c16')
or two files (base firmware file 'tiacx111' + radio fw 'tiacx111r16')
acx: need to load firmware for acx111 chipset with radio ID 16, please provide via firmware hotplug:
acx: either one file only (<c>ombined firmware image file, radio-specific) or two files (radio-less base image file *plus* separate <r>adio-specific extension file)
acx: requesting firmware image 'tiacx111c16'
acx: acx_write_fw (main/combined): 0
acx: acx_validate_fw (main/combined): 0
acx: initializing max packet templates
acx: dump queue head (from card):
acx: len: 24
acx: tx_memory_block_address: 19960
acx: rx_memory_block_address: 14760
acx: tx1_queue address: 13C94
acx: rx1_queue address: 13954
acx: NVS_vendor_offs:01CD probe_delay:200 eof_memory:1114112
acx: CCAModes:04 Diversity:01 ShortPreOpt:01 PBCC:01 ChanAgil:00 PHY:05 Temp:01
acx: AntennaID:00 Len:02 Data:01 02
acx: PowerLevelID:01 Len:02 Data:001E 000A
acx: DataRatesID:02 Len:05 Data:02 04 11 22 44
acx: DomainID:03 Len:06 Data:41 20 30 31 32 40
acx: ProductID:04 Len:09 Data:TI ACX100
acx: ManufacturerID:05 Len:07 Data:TI Test
acx: got antenna value 0x4A
acx: got regulatory domain 0x41
acx: don't know how to get sensitivity for radio type 0x16
acx: new ratevector: 82 84 0B 0C 12 16 18 24 2C 30 48 60 6C
acx: chipset TNETW1130, radio type 0x16 (Radia (RC2422?)), form factor 0x01 ((mini-)PCI / CardBus), EEPROM version 0x05, uploaded firmware 'Rev 2.3.1.31'
acx: creating proc entry /proc/driver/acx_phy0/info
acx: creating proc entry /proc/driver/acx_phy0/diag
acx: creating proc entry /proc/driver/acx_phy0/eeprom
acx: creating proc entry /proc/driver/acx_phy0/phy
acx: creating proc entry /proc/driver/acx_phy0/debug
acx: creating proc entry /proc/driver/acx_phy0/sensitivity
acx: net device phy0, driver compiled against wireless extensions 22 and Linux 2.6.37.6
registered device TI Avalanche SAR
Sangam detected
requesting firmware image "ar0700xx.bin"
tn7dsl_set_modulation : Setting mode to 0xffff
Creating new root folder avalanche in the proc for the driver stats
Texas Instruments ATM driver: version:[7.03.01.00]
jffs2_scan_eraseblock(): End of filesystem marker found at 0x0
jffs2_build_filesystem(): unlocking the mtd device... done.
jffs2_build_filesystem(): erasing all blocks after the end marker... done.
JFFS2 notice: (994) jffs2_build_xattr_subsystem: complete building xattr subsystem, 0 of xdatum (0 unchecked, 0 orphan) and 0 of xref (0 dead, 0 orphan) found.

and than nothing else happend, LED still blinking and when i reboot the device log ending with

Texas Instruments ATM driver: version:[7.03.01.00]

hope it helps

comment:2 follow-up: Changed 6 years ago by florian

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

Fixed with 29241.

comment:3 in reply to: ↑ 2 ; follow-up: Changed 6 years ago by anonymous

  • Resolution fixed deleted
  • Status changed from closed to reopened

Replying to florian:

Fixed with 29241.

it's not fixed, problem i was describing was in trunk - Attitude Adjustment and it still can't boot

comment:4 in reply to: ↑ 3 ; follow-up: Changed 6 years ago by Fabry

Replying to anonymous:

it's not fixed, problem i was describing was in trunk - Attitude Adjustment and it still can't boot

Please try (if possible) all ethernet port of your switch
I have compiled r29484 and I can confirm that Port labelled 1 isn't working, but the remaining ports (2 to 4) work correctly

comment:5 in reply to: ↑ 4 Changed 6 years ago by anonymous

Replying to Fabry:

Replying to anonymous:

it's not fixed, problem i was describing was in trunk - Attitude Adjustment and it still can't boot

Please try (if possible) all ethernet port of your switch
I have compiled r29484 and I can confirm that Port labelled 1 isn't working, but the remaining ports (2 to 4) work correctly

I tried it, but none port is working and led stil blinking like its booting, if i flash backfire everithing is ok.

comment:6 Changed 5 years ago by nettle

you can close this ticked, it is working in beta AA

comment:7 Changed 5 years ago by florian

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from reopened to closed

comment:8 Changed 4 years ago by jow

  • Milestone changed from Attitude Adjustment 12.09 to Barrier Breaker 14.07

Milestone Attitude Adjustment 12.09 deleted

Add Comment

Modify Ticket

Action
as closed .
The resolution will be deleted. Next status will be 'reopened'.
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.