Modify

Opened 7 years ago

Last modified 2 years ago

#8623 reopened defect

sysupgrade says Error fixing up TRX header

Reported by: anonymous Owned by: developers
Priority: normal Milestone: Barrier Breaker 14.07
Component: packages Version: Trunk
Keywords: Cc:

Description

While doing sysupgrade:

Appending jffs2 data from /tmp/sysupgrade.tgz to firmware...TRX header not found
Error fixing up TRX header

Was not there on the way to 24935, but from 24935 to 24946, and even on 24946 to 24946.

Attachments (0)

Change History (12)

comment:1 follow-up: Changed 7 years ago by arokh <trondah@…>

Same issue here. Sysupgrade still does the work though, jffs2 data are preserved.

comment:2 in reply to: ↑ 1 Changed 7 years ago by hnyman

Replying to arokh <trondah@…>:

Same issue here. Sysupgrade still does the work though, jffs2 data are preserved.

Still there at Trunk r25854.
I used sysupgrade with ar71xx/WNDR3700 and that warning materialized during the flash, but config data was still preserved ok.

And there was also the warning as referenced in #3717: "mount: mounting mini_fo:/jffs on /mnt failed: Function not implemented"

comment:3 Changed 7 years ago by Craig <candrews@…>

Same output and behavior here flashing a WND3700v2 from r25952 to r26081 (both trunk).

comment:4 Changed 7 years ago by Glenno <glenno@…>

Same here on DIR-825 for about the last 4 weeks of builds (from memory)

comment:5 Changed 7 years ago by jow

  • Resolution set to wontfix
  • Status changed from new to closed

Its a cosmetic issue without any underlying problem.

comment:6 Changed 5 years ago by andrey@…

Upgrading error!
/ Appending jffs2 data from /tmp/sysupgrade.tgz to firmware...TRX header not found
/ Error fixing up TRX header
sysupgrade -v /tmp/openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-jffs2-sysupgrade.bin

TL-WR1043NV H/W: 1.8
From Backfire 10.03.1 to "trunk" 13-Mar-2013 18:06
File: openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-jffs2-sysupgrade.bin

comment:7 Changed 4 years ago by anonymous

same issue here with TP-Link TL-WR1043N/ND v2
flashing from breaker to system

There is still the old breaker and not the system

comment:8 Changed 4 years ago by jow

  • Milestone changed from Attitude Adjustment 12.09 to Barrier Breaker 14.07

Milestone Attitude Adjustment 12.09 deleted

comment:9 Changed 3 years ago by anonymous

i see it is a wontfix but as you changed the milestone to BB i want to confirm this also in BB after sysupgrade. system works normaly configuration files were preserved.

comment:10 Changed 3 years ago by braian87b

Same here with a few TP-Link MR3020, but upgrade and config preservation works.

comment:11 Changed 3 years ago by anonymous

This is still a problem as of r42397. I disagree that this is cosmetic and should be ignored. The warning *seems* very serious to the administrator. I think the warning needs to be more clear or simply fixed in mtd.

comment:12 Changed 2 years ago by anonymous

  • Resolution wontfix deleted
  • Status changed from closed to reopened

openwrt 15.05 still shows this error ('r47815').
IF this is not an error, please correct the output. I get the impression that flashing was not
reliable. Its it absolutely ensured that flashing was successfull? I got sometimes the problem that sysupgrade flashes the image but after rebooting the old image is still present.

Add Comment

Modify Ticket

Action
as reopened .
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.