Modify

Opened 7 years ago

Closed 7 years ago

#7845 closed defect (invalid)

DHCP problem?

Reported by: 略略 Owned by: developers
Priority: high Milestone: Backfire 10.03.1
Component: packages Version: Backfire 10.03.1 RC2
Keywords: dhcp time out Cc:

Description

Links continued for half an hour, 2.4G WIFI can't TO LINK
but 5.8G is can be link.

Aug 31 06:05:05 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:15:00:5f:f8:2c IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
Aug 31 06:05:06 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:15:00:5f:f8:2c IEEE 802.11: authenticated
Aug 31 06:05:06 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:15:00:5f:f8:2c IEEE 802.11: associated (aid 1)
Aug 31 06:05:09 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:15:00:5f:f8:2c IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
Aug 31 06:05:24 OpenWrt daemon.warn dnsmasq-dhcp[1614]: DHCP packet received on eth1 which has no address
Aug 31 06:05:31 OpenWrt daemon.warn dnsmasq-dhcp[1614]: DHCP packet received on eth1 which has no address
Aug 31 06:24:42 OpenWrt daemon.warn dnsmasq[1614]: failed to access /tmp/resolv.conf.auto: No such file or directory
 cat /etc/config/wireless

config 'wifi-device' 'radio0'
        option 'type' 'mac80211'
        option 'macaddr' '00:24:01:44:bd:62'
        option 'hwmode' '11ng'
        option 'htmode' 'HT40-'
        list 'ht_capab' 'SHORT-GI-40'
        list 'ht_capab' 'TX-STBC'
        list 'ht_capab' 'RX-STBC1'
        list 'ht_capab' 'DSSS_CCK-40'
        option 'channel' '6'
        option 'txpower' '5'

config 'wifi-iface'
        option 'device' 'radio0'
        option 'network' 'lan'
        option 'mode' 'ap'
        option 'ssid' 'OpenWrt-2.4G'
        option 'encryption' 'psk2'
        option 'key' 'xxx'

config 'wifi-device' 'radio1'
        option 'type' 'mac80211'
        option 'channel' '157'
        option 'macaddr' '00:24:01:44:bd:63'
        list 'ht_capab' 'SHORT-GI-40'
        list 'ht_capab' 'TX-STBC'
        list 'ht_capab' 'RX-STBC1'
        list 'ht_capab' 'DSSS_CCK-40'
        option 'txpower' '8'
        option 'disabled' '0'
        option 'hwmode' '11a'

config 'wifi-iface'
        option 'device' 'radio1'
        option 'network' 'lan'
        option 'mode' 'ap'
        option 'ssid' 'OpenWrt-5G'
        option 'encryption' 'psk2'
        option 'key' 'XXX'

backfire 10.03 rc2
dir-825 b1

Attachments (0)

Change History (5)

comment:1 Changed 7 years ago by Rex Tsai <chihchun@…>

That means you need to set eth1 an IP Address.

comment:2 Changed 7 years ago by blindbox

I think I got the same problem as you. After extended hours, it seems like the dhcp fails to give out anymore addresses (also on rc2). I'm waiting for the bug to reappear.

comment:3 Changed 7 years ago by Rex Tsai <chihchun@…>

blindbox, you need to provide more specific information like syslog, also uci export network should be useful.

This bug should be changed to invalid. IMHO.

comment:4 Changed 7 years ago by blindbox

Nevermind me, it was due to incorrect settings.

comment:5 Changed 7 years ago by jow

  • Resolution set to invalid
  • Status changed from new to closed

Configuration issue

Add Comment

Modify Ticket

Action
as closed .
The resolution will be deleted. Next status will be 'reopened'.
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.