Modify

Opened 9 years ago

Closed 9 years ago

Last modified 9 years ago

#4501 closed defect (worksforme)

saned error! access denied

Reported by: frosch6669@… Owned by: developers
Priority: high Milestone: Kamikaze 8.09 RC2
Component: packages Version:
Keywords: saned xinetd hplip Cc:

Description

Some Output:
root@OpenWrt:~# saned -d128
[saned] main: starting debug mode (level 128)
[saned] main: trying to get port for service `sane' (getservbyname)
[saned] main: port is 6566
[saned] main: socket ()
[saned] main: setsockopt ()
[saned] main: bind ()
[saned] main: bind failed: Address already in use
root@OpenWrt:~#

netstat -l
tcp 0 0 0.0.0.0:sane-port 0.0.0.0:* LISTEN

root@OpenWrt:~# cat /etc/services
sane-port 6566/tcp #SANE Network
root@OpenWrt:~#

root@OpenWrt:~# cat /etc/xinetd.d/sane
service sane-port
{
port = 6566
socket_type = stream
server = /usr/sbin/saned
protocol = tcp
user = root
group = root
wait = no
disable = no
}
root@OpenWrt:~#

root@OpenWrt:~# scanimage -L
device `hpaio:/usb/PSC_750?serial=MY27ID301RWB' is a Hewlett-Packard PSC_750 all-in-one
root@OpenWrt:~#

Jan 20 12:48:41 OpenWrt daemon.debug saned[1088]: saned from sane-backends 1.0.19 ready
Jan 20 12:48:41 OpenWrt daemon.debug saned[1088]: check_host: access by remote host: 192.168.1.139
Jan 20 12:48:41 OpenWrt daemon.debug saned[1088]: check_host: gethostbyname failed: Success
Jan 20 12:48:41 OpenWrt daemon.debug saned[1088]: init: access by host 192.168.1.139 denied
Jan 20 12:48:41 OpenWrt daemon.debug saned[1088]: quit: exiting

saned.conf only contains my ip adress 192.168.1.139

The upper output is displayed when trying to connect via xsane/telnet

What is wrong here

using kamikaze 8.09 RC2

Attachments (0)

Change History (4)

comment:1 follow-up: Changed 9 years ago by florian

  • Resolution set to worksforme
  • Status changed from new to closed

I think you did not configure saned to allow connection from machines on your subnet, this is not related to our packaging, but rather your configuration.

comment:2 in reply to: ↑ 1 Changed 9 years ago by anonymous

Replying to florian:

I think you did not configure saned to allow connection from machines on your subnet, this is not related to our packaging, but rather your configuration.

Sorry, but it is configured the right way. My IP-Address is listed in saned.conf. it does not work since i swiched to the newer 8.09. before saned worked without problem. i have spent many hours to get it work without success. so would you please tell me what to do, when it works for you?

comment:3 Changed 9 years ago by smint80@…

I have the same problem. Everything about rights, ports and xinetd is configured as per sane specification but when I run saned -d128 and try to connect i get this:

[saned] main: starting debug mode (level 128)
[saned] main: trying to get port for service `sane' (getservbyname)
[saned] main: port is 6566
[saned] main: socket ()
[saned] main: setsockopt ()
[saned] main: bind ()
[saned] main: listen ()
[saned] main: waiting for control connection
[saned] saned from sane-backends 1.0.19 ready
[saned] check_host: access by remote host: 192.168.1.182
[saned] check_host: remote host is not IN_LOOPBACK
[saned] check_host: local hostname: OpenWrt
[saned] check_host: gethostbyname failed: Success
[saned] init: access by host 192.168.1.182 denied
[saned] quit: exiting

Well the whole subnet is in /etc/sane.d/saned.conf

comment:4 Changed 9 years ago by smint80@…

Correction:

I solved my problem with putting this line in /etc/hosts
192.168.1.1 openwrt

192.168.1.1 is the IP of my router running sane
openwrt is the hostname of my router running sane

Add Comment

Modify Ticket

Action
as closed .
The resolution will be deleted. Next status will be 'reopened'.
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.