Modify

Opened 3 years ago

Last modified 3 years ago

#19612 accepted defect

Luci doesnt recognize vlan interfaces right on tplink 1043nd v2

Reported by: kubco2@… Owned by: jow
Priority: high Milestone: Features Paradise
Component: luci Version: Barrier Breaker 14.07
Keywords: Cc: kubco2@…

Description

Problem is that tplink 1043nd has special(for me) switch configuration(see openwrt device wiki).

switch0 operate both eth1(LAN) and eth0(WAN).

config switch_vlan

option device 'switch0'
option vlan '1'
option ports '0t 1'
option vid '1'

config switch_vlan

option device 'switch0'
option vlan '2'
option ports '0t 2'
option vid '2'

config switch_vlan

option device 'switch0'
option vlan '3'
option ports '0t 3'
option vid '3'

config switch_vlan

option device 'switch0'
option vlan '4'
option ports '0t 4'
option vid '4'

WAN
config switch_vlan

option device 'switch0'
option vlan '2'
option ports '5 6'

If I configure switch to 4 VLANs(config above)

, Luci generate eth0.1,eth0.2,eth0.3,eth0.4 instead eth1.1,eth1.2,eth1.3,eth1.4.

If I assign custom/create interface "eth1.x" to logic interface, network works.

Attachments (0)

Change History (1)

comment:1 Changed 3 years ago by jow

  • Milestone changed from Barrier Breaker 14.07 to Features Paradise
  • Owner set to jow
  • Status changed from new to accepted

Thats a known issue and currently blocked by the fact that there is no programmatic way to determine the relation between switch and linux netdev ("is switch0 bound to eth0 or eth1").

I will soon work on shipping a hardware database with LuCI that encodes such information per model so that we can display proper port labels and vlan device suggestions.

Add Comment

Modify Ticket

Action
as accepted .
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.