Modify

Opened 3 years ago

Closed 2 years ago

Last modified 2 years ago

#19606 closed defect (too_vague)

Using ipv6 NAT, the ipv6-test.com can't get the ipv4 address. openwrt version: CHAOS CALMER (Bleeding Edge, r45590)

Reported by: anonymous Owned by: developers
Priority: normal Milestone: Chaos Calmer 15.05
Component: kernel Version: Trunk
Keywords: IPv6 NAT Cc:

Description

Using ipv6 NAT, both IPv6 and IPv4 are working properly, but the ipv6-test.com can't get the ipv4 address. the status of IPv4 connectivity is 'not support'.

The device is HG255D, WLAN interface is eth0.2.
Here is the config file:
/etc/firewall.user:

ip6tables -t nat -A POSTROUTING -o eth0.2 -j MASQUERADE

/etc/config/dhcp:

......
config dhcp 'lan'

option interface 'lan'
option start '100'
option limit '150'
option leasetime '12h'
option dhcpv6 'server'
option ra 'server'
option ra_management '1'
option ra_default '1'

......

/etc/config/network:

......
config interface 'lan'

option ifname 'eth0.1'
option force_link '1'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
option macaddr '10:0c:43:30:52:51'
option ipaddr '192.168.3.1'
option ip6addr '4006:e024:680:5278::1/64'

config interface 'wan'

option ifname 'eth0.2'
option force_link '1'
option proto 'dhcp'
option macaddr '10:2c:43:31:52:78'

config interface 'wan6'

option ifname 'eth0.2'
option proto 'dhcpv6'

......




Attachments (0)

Change History (5)

comment:1 Changed 3 years ago by anonymous

May be the ipv4 speed is too slow.

comment:2 Changed 3 years ago by anonymous

I have the same problem. IPv4 not working

comment:3 Changed 2 years ago by jow

  • Resolution set to too_vague
  • Status changed from new to closed

Add Comment

Modify Ticket

Action
as closed .
The resolution will be deleted. Next status will be 'reopened'.
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.