Modify

Opened 3 years ago

Closed 3 years ago

#19604 closed defect (fixed)

arp incomplete and other networking misbehavior

Reported by: Picante Owned by: developers
Priority: normal Milestone: Barrier Breaker 14.07
Component: base system Version: Barrier Breaker 14.07
Keywords: Cc: volar.picante@…

Description

Hardware: Trendnet TEW-732BR (ar71xx)
Openwrt version: Barrier Breaker 14.07

Using the "openwrt-ar71xx-generic-tew-732br-squashfs-factory.bin" image with vanilla configuration:

Router has a "complete" ARP table of all direct-attached wired devices (that is no switches or other intermediate networking devices). However, direct-attached devices on network do not respond to ARP requests from neighboring attached devices. Needless to say these "unresponsive ARP" devices also don't respond via tcp/udp.

With the stock factory firmware from Trendnet this behavior does not happen (iow, has proper behavior).

For example attaching the original Linksys WRT54G (just equipment I had handy to sanity-check) to one of the ports of the TEW-732BR, both with openwrt firmware installed, an adjacent network device would be unable to ping the WRT54G.

Just to make sure it's not something like a flaky cable, I tried multiple ethernet cables and ports. This happens regardless of the cable or ports used.

Attachments (0)

Change History (2)

comment:1 in reply to: ↑ description Changed 3 years ago by Picante

OK, sorry for the false alarm. Didn't realized I needed to set up a switch & vlan stanza in /etc/config/networks as described here:
https://lists.openwrt.org/pipermail/openwrt-tickets/2011-August/037559.html

Please mark as fixed.

comment:2 Changed 3 years ago by nbd

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

Add Comment

Modify Ticket

Action
as closed .
The resolution will be deleted. Next status will be 'reopened'.
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.