Modify

Opened 3 years ago

Closed 3 years ago

Last modified 3 years ago

#18362 closed defect (fixed)

Archer C7 v2, 5GHz wifi not exist at first boot

Reported by: olmari Owned by: developers
Priority: high Milestone: Chaos Calmer 15.05
Component: base system Version: Trunk
Keywords: wifi, wireless, first boot Cc:

Description

Using selfcompiled trunk [43283], default profile for TP-Link Archer C7 v2, when device initially boots or settings are reset to defaults, there is only the 2.4GHz ath9k driven qca955x radio existing "Generic MAC80211 802.11bgn (radio0)", no 5GHz 11ac radio exist.

/etc/config/wireless looks like:

config wifi-device  radio0
	option type     mac80211
	option channel  11
	option hwmode	11g
	option path	'platform/qca955x_wmac'
	option htmode	HT20
	# REMOVE THIS LINE TO ENABLE WIFI:
	option disabled 1

config wifi-iface
	option device   radio0
	option network  lan
	option mode     ap
	option ssid     OpenWrt
	option encryption none

Doing: "rm /etc/config/wireless && wifi detect > /etc/config/wireless" detects both radios and stuff works then, new /etc/config/wireless looks like:

config wifi-device  radio0
	option type     mac80211
	option channel  36
	option hwmode	11a
	option path	'pci0000:01/0000:01:00.0'
	option htmode	VHT80
	# REMOVE THIS LINE TO ENABLE WIFI:
	option disabled 1

config wifi-iface
	option device   radio0
	option network  lan
	option mode     ap
	option ssid     OpenWrt
	option encryption none

config wifi-device  radio1
	option type     mac80211
	option channel  11
	option hwmode	11g
	option path	'platform/qca955x_wmac'
	option htmode	HT20
	# REMOVE THIS LINE TO ENABLE WIFI:
	option disabled 1

config wifi-iface
	option device   radio1
	option network  lan
	option mode     ap
	option ssid     OpenWrt
	option encryption none

So something on first boot doesn't quite properly configure the Archer C7 wifi on first boot.

Attachments (0)

Change History (8)

comment:1 Changed 3 years ago by anonymous

I confirm same for me.

comment:2 Changed 3 years ago by Anton van Bohemen <avbohemen@…>

Probably fixed in r43484

comment:3 Changed 3 years ago by olmari

Yes, 11ac radio is now properly detected at first flash / resetting settings to default, so r43484 does seem to fix it, this can be closed then :)

comment:4 Changed 3 years ago by nbd

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed

comment:5 Changed 3 years ago by anonymous

Does this bug exist on Barrier Breaker?

comment:6 Changed 3 years ago by aenertia

But still appears to be present or has regressed in latest snapshot ( git-14.343.56284-0fb85fb )

comment:7 Changed 3 years ago by aenertia

But still appears to be present or has regressed in latest snapshot ( git-14.343.56284-0fb85fb )

comment:8 Changed 3 years ago by anonymous

Add Comment

Modify Ticket

Action
as closed .
The resolution will be deleted. Next status will be 'reopened'.
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.