Modify

Opened 3 years ago

Last modified 3 years ago

#18093 new defect

Radio1 (2.4GHz) is missing because WIFI configuration is not properly set in /etc/init.d/boot script for TP-Link Archer C7 V2

Reported by: anonymous Owned by: developers
Priority: normal Milestone:
Component: packages Version: Trunk
Keywords: Cc:

Description

For TP-Link Archer C7 V2Radio1 (2.4GHz) is missing because WIFI configuration is not properly set in /etc/init.d/boot script.

OpenWRT version: CHAOS CALMER (Bleeding Edge, r42861)

root@OpenWrt:/# cat /etc/config/wireless
config wifi-device radio0

option type mac80211
option channel 11
option hwmode 11g
option path 'platform/qca955x_wmac'
option htmode HT20
# REMOVE THIS LINE TO ENABLE WIFI:
option disabled 1

config wifi-iface

option device radio0
option network lan
option mode ap
option ssid OpenWrt
option encryption none

root@OpenWrt:/#

SOLUTION is to increase sleep time to allow wifi modules to settle from 1 to 3 seconds in /etc/init.d/boot.

Attachments (0)

Change History (3)

comment:1 follow-up: Changed 3 years ago by anonymous

Did you remove the line that says "remove this line to enable wifi"

comment:2 in reply to: ↑ 1 Changed 3 years ago by bittorf@…

Replying to anonymous:

Did you remove the line that says "remove this line to enable wifi"

its not about working wifi, but a missing detection for the 2nd radio.

comment:3 Changed 3 years ago by anonymous

Yes, seem that wifi modules are not ready yet after calling /sbin/kmodloader and only radio0 is detected. If I manually remove /etc/config/wireless and run /sbin/wifi detect both radio are detected.

Add Comment

Modify Ticket

Action
as new .
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.