Modify

Opened 3 years ago

Last modified 19 months ago

#17981 new defect

block-mount does not detect all usb flash drives

Reported by: alexsorinpop@… Owned by: developers
Priority: normal Milestone:
Component: packages Version: Barrier Breaker 14.07
Keywords: block-mount Cc:

Description

Barrier Breaker's block-mount does not detect my SanDisk Cruzer Fit disk but it detects some OEM one. I did insert the sandisk cruzer fit and did a block detect but it turned out empty. with the oem usb flash id did work, detecting it. I think this is an issue with block-mount.

root@OpenWrt:/# [  522.240000] usb 1-1.3: new full-speed USB device number 9 using ohci-platform
[  522.380000] usb-storage 1-1.3:1.0: USB Mass Storage device detected
[  522.390000] scsi7 : usb-storage 1-1.3:1.0
[  523.410000] scsi 7:0:0:0: Direct-Access     SanDisk  Cruzer Fit       1.27 PQ: 0 ANSI: 6
[  523.440000] sd 7:0:0:0: [sda] 15633408 512-byte logical blocks: (8.00 GB/7.45 GiB)
[  523.460000] sd 7:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[  523.470000] sd 7:0:0:0: [sda] Write cache: disabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[  523.550000]  sda: sda1
[  523.600000] sd 7:0:0:0: [sda] Attached SCSI removable disk

root@OpenWrt:/# block detect
config 'global'
        option  anon_swap       '0'
        option  anon_mount      '0'
        option  auto_swap       '1'
        option  auto_mount      '1'
        option  delay_root      '5'
        option  check_fs        '0'

root@OpenWrt:/# [  535.560000] usb 1-1.3: USB disconnect, device number 9
[  539.120000] usb 1-1.3: new full-speed USB device number 10 using ohci-platform
[  539.280000] usb-storage 1-1.3:1.0: USB Mass Storage device detected
[  539.300000] usb-storage 1-1.3:1.0: Quirks match for vid 13fe pid 3600: 4000
[  539.300000] scsi8 : usb-storage 1-1.3:1.0
[  540.340000] scsi 8:0:0:0: Direct-Access                               PMAP PQ: 0 ANSI: 0 CCS
[  541.390000] sd 8:0:0:0: [sda] 1970176 512-byte logical blocks: (1.00 GB/962 MiB)
[  541.400000] sd 8:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[  541.410000] sd 8:0:0:0: [sda] No Caching mode page found
[  541.410000] sd 8:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[  541.460000] sd 8:0:0:0: [sda] No Caching mode page found
[  541.460000] sd 8:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[  541.510000]  sda: sda1
[  541.540000] sd 8:0:0:0: [sda] No Caching mode page found
[  541.550000] sd 8:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
[  541.560000] sd 8:0:0:0: [sda] Attached SCSI removable disk

root@OpenWrt:/# block detect
config 'global'
        option  anon_swap       '0'
        option  anon_mount      '0'
        option  auto_swap       '1'
        option  auto_mount      '1'
        option  delay_root      '5'
        option  check_fs        '0'

config 'mount'
        option  target  '/mnt/sda1'
        option  uuid    '16b3-d046'
        option  enabled '0'

Attachments (0)

Change History (6)

comment:1 Changed 3 years ago by anonymous

seems that block-mount does not detect reiserfs

comment:2 Changed 3 years ago by Himura

I can confirm the same issue. Tried 8 usb-drives.

comment:3 Changed 3 years ago by anonymous

I have the same issue too, someone please solve it!

comment:4 Changed 2 years ago by anonymous

I have the same problem.

What is the cause?

comment:5 Changed 2 years ago by anonymous

I have the same problem with TL WR1043ND V2.1 and Barrier Breaker, with TL-WDR3600 V1.5 is this function ok

comment:6 Changed 19 months ago by JonTheNiceGuy

This is quite an old issue now, but according to this: https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=18510&p=2 you might need more packages installed.

Make sure you have: kmod-nls-base kmod-nls-cp437 kmod-nls-iso8859-1 kmod-fs-vfat kmod-fs-ntfs

Add Comment

Modify Ticket

Action
as new .
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.