Modify

Opened 3 years ago

Last modified 3 years ago

#17502 new defect

WNDR3700 V1 WAN PORT SPEED

Reported by: vhpcampos@… Owned by: developers
Priority: high Milestone: Barrier Breaker 14.07
Component: base system Version: Barrier Breaker 14.07
Keywords: WNDR3700 Cc:

Description

Runing OpenWrt Barrier Breaker 14.07-rc2

I only got my wan port works when i use "ethtool -s eth1 speed 100 duplex full autoneg on", if i let it default or try to set the speed to 1000, the link goes down. Im using a CAT6 and works normally using the stock firmware.

Settings for eth1:

Supported ports: [ TP MII ]
Supported link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full

100baseT/Half 100baseT/Full
1000baseT/Half 1000baseT/Full

Supported pause frame use: No
Supports auto-negotiation: Yes
Advertised link modes: 100baseT/Full
Advertised pause frame use: No
Advertised auto-negotiation: Yes
Speed: 100Mb/s
Duplex: Full
Port: MII
PHYAD: 4
Transceiver: external
Auto-negotiation: on
Current message level: 0x000000ff (255)

drv probe link timer ifdown ifup rx_err tx_err

Link detected: yes

Attachments (0)

Change History (8)

comment:1 Changed 3 years ago by johnllyon@…

I am using BB-RC2 on a WNDR3700 and am not experiencing any problems with the WAN port operating at Gigabit speeds. Are you sure it's not a hardware problem with the router or the modem your router is attached to?

comment:2 Changed 3 years ago by anonymous

Same problem here with WNDR3800 connected to a Buffalo wzr-hp-g300nh (WAN <-> switch). WNDR3800 has r42092 and Buffalo r42149. And WAN of WNDR3800 just has 10mbit. Just noticed it now after reading this ticket. Whats going on?? How can I fix this?

comment:3 Changed 3 years ago by anonymous

My mistake, seems to work now /:

comment:4 Changed 3 years ago by anonymous

Another issue related is that even at 1000 full duplex, my wndr3800 download goes very slow when uploading at max 80 mbit, or even throttled upload to 50 mbit... it's a hw issue from older tickets I saw:

/ticket/13072.html

comment:5 Changed 3 years ago by anonymous

He's right, theres something wrong with WAN port on WNDR3700/WNDR3800. 13072 is the correct ticket, but devs seem to ignore it :( Hope this will get looked into soon.

comment:6 Changed 3 years ago by nbd

please try current trunk

comment:7 Changed 3 years ago by vhpcampos@…

Same problem with Barrier Breaker 14.07-rc3

comment:8 Changed 3 years ago by anonymous

I've tested trunk r42429 and I still cannot get more than 100mbit on the WAN interface (eth1) on my wndr3700 v1, forcing it at gigabit just makes the link go down.

Add Comment

Modify Ticket

Action
as new .
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.