Modify

Opened 4 years ago

Last modified 4 years ago

#15058 assigned defect

b44 / b53 Driver issue on Belkin F5D8230 router

Reported by: graanco Owned by: hauke
Priority: normal Milestone: Chaos Calmer 15.05
Component: base system Version: Trunk
Keywords: Cc:

Description

Running Barrier Breaker, I am getting a stack traced on the b44 driver

b44: Broadcom 44xx/47xx 10/100 PCI ethernet driver version 2.0
[ 5.660000] ------------[ cut here ]------------
[ 5.670000] WARNING: at drivers/net/phy/b53/b53_mdio.c:69 b53_mdio_op+0xf0/0xf8()
[ 5.680000] Modules linked in: b44(+)
[ 5.680000] CPU: 0 PID: 149 Comm: kmodloader Not tainted 3.10.28 #1
[ 5.690000] Stack : 00000006 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 8033d18e 00000037
[ 5.690000] 80921290 8027616c 8031d104 802c525b 00000095 00000030 8087bd80 00000000
[ 5.690000] 80c4c204 8002672c 00000003 8002406c 00000000 00000000 802784e0 80c61894
[ 5.690000] 80c61800 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
[ 5.690000] 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 80c61820
[ 5.690000] ...
[ 5.720000] Call Trace:
[ 5.720000] [<80010dd4>] show_stack+0x48/0x70
[ 5.730000] [<80024168>] warn_slowpath_common+0x78/0xa8
[ 5.730000] [<800241b0>] warn_slowpath_null+0x18/0x24
[ 5.740000] [<80193cf8>] b53_mdio_op+0xf0/0xf8
[ 5.740000] [<80194224>] b53_mdio_read8+0x2c/0x64
[ 5.750000] [<801920f4>] b53_switch_detect+0x40/0x22c
[ 5.750000] [<80193bc4>] b53_phy_probe+0x64/0xa8
[ 5.760000] [<8018dbb4>] phy_probe+0x7c/0xa8
[ 5.760000] [<8016515c>] driver_probe_device+0xd0/0x1f4
[ 5.770000] [<80163690>] bus_for_each_drv+0x5c/0xac
[ 5.770000] [<8016504c>] device_attach+0x78/0xa0
[ 5.780000] [<801644f0>] bus_probe_device+0x3c/0xcc
[ 5.780000] [<80162978>] device_add+0x3f8/0x568
[ 5.790000] [<8018e98c>] phy_device_register+0x44/0x8c
[ 5.790000] [<8018eee0>] mdiobus_scan+0xb8/0xe8
[ 5.800000] [<8018f0cc>] mdiobus_register+0x11c/0x1c0
[ 5.800000] [<80ee2a24>] 0x80ee2a24
[ 5.810000]
[ 5.810000] ---[ end trace 62d2a2b23d969f94 ]---
[ 5.810000] Broadcom B53 (3): probe of 1:00 failed with error -5
[ 5.820000] libphy: b44_eth_mii: probed
[ 5.820000] b44 ssb0:0: attached PHY driver [Generic PHY] (mii_bus:phy_addr=1:00)
[ 5.830000] b44 ssb0:0 eth0: Broadcom 44xx/47xx 10/100 PCI ethernet driver 00:90:96:00:00:00
[ 5.850000] libphy: b44_eth_mii: probed
[ 5.860000] adm6996: adm6996_gpio: ADM6996L model PHY found.
[ 5.850000] b44 ssb0:1: attached PHY driver [Generic PHY] (mii_bus:phy_addr=2:05)
[ 5.860000] b44 ssb0:1 eth1: Broadcom 44xx/47xx 10/100 PCI ethernet driver 00:90:96:00:00:01
[ 6.700000] b44 ssb0:0 eth0: Link is up at 100 Mbps, half duplex
[ 6.710000] b44 ssb0:0 eth0: Flow control is off for TX and off for RX
[ 11.650000] b44 ssb0:0 eth0: powering down PHY

For some reason on the BCM5325A2KQM chipset b44 probing is finding the eth0 at phyaddr of 0 and not 30 as in the default of this device.

Attachments (0)

Change History (2)

comment:1 Changed 4 years ago by Zajec

Provide us a full boot log (dmesg) and NVRAM content (nvram show) please.

comment:2 Changed 4 years ago by hauke

  • Owner changed from developers to hauke
  • Status changed from new to assigned

Add Comment

Modify Ticket

Action
as assigned .
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.