Modify

Opened 4 years ago

Last modified 4 years ago

#14784 new defect

Mikrotik RB91x extremely high ethernet packet loss

Reported by: mreeve Owned by: developers
Priority: normal Milestone: Chaos Calmer 15.05
Component: kernel Version: Trunk
Keywords: Cc:

Description

I'm testing the recently committed support for the Mikrotik RB91x devices on a RB912UAG-2HPnD and I'm getting extremely high packet loss on the gigabit ethernet port.

Smaller packets seem more likely to make it through than larger ones. Wireless works fine.

matt@box:~$ ping 192.168.1.1
PING 192.168.1.1 (192.168.1.1) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=1 ttl=64 time=0.322 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=2 ttl=64 time=0.278 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=3 ttl=64 time=0.272 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=4 ttl=64 time=0.292 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=6 ttl=64 time=0.299 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=7 ttl=64 time=0.266 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=8 ttl=64 time=0.319 ms
^C
--- 192.168.1.1 ping statistics ---
8 packets transmitted, 7 received, 12% packet loss, time 6997ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.266/0.292/0.322/0.027 ms

matt@box:~$ ping 192.168.1.1 -s1200
PING 192.168.1.1 (192.168.1.1) 1200(1228) bytes of data.
1208 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=9 ttl=64 time=0.361 ms
^C
--- 192.168.1.1 ping statistics ---
14 packets transmitted, 1 received, 92% packet loss, time 13095ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.361/0.361/0.361/0.000 ms
matt@box:~$ ping 192.168.1.1 -s500
PING 192.168.1.1 (192.168.1.1) 500(528) bytes of data.
508 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=1 ttl=64 time=0.388 ms
508 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=2 ttl=64 time=0.327 ms
508 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=11 ttl=64 time=0.299 ms
508 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=12 ttl=64 time=0.325 ms
508 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=13 ttl=64 time=0.337 ms
508 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=19 ttl=64 time=0.387 ms
508 bytes from 192.168.1.1: icmp_req=22 ttl=64 time=0.354 ms
^C
23 packets transmitted, 7 received, 69% packet loss, time 22030ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.299/0.345/0.388/0.033 ms

SVN r39303

Attachments (0)

Change History (2)

comment:1 Changed 4 years ago by anonymous

Same problem here.
Unable to do wget2nand, download stuck at 7%

comment:2 Changed 4 years ago by anonymous

We have sam problem, and from our tests we saw that ethernet is on auto or 1000 baseT, it has 3-7% packetloss. When link is on 100baseT we even had up to 95% packet loss, and on 10baseT there is 100% packet loss (even with small packets).

Add Comment

Modify Ticket

Action
as new .
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.