Modify

Opened 6 years ago

Closed 6 years ago

Last modified 4 years ago

#11064 closed defect (invalid)

startup telnet does not work - default /etc/passwd has password?

Reported by: anonymous Owned by: developers
Priority: normal Milestone: Barrier Breaker 14.07
Component: packages Version: Trunk
Keywords: Cc:

Description

I'm not sure if this is a bug (as i'm not a seasoned veteran), but I think the default passwd file says it has a password for root (i.e. the "x" next to root).

https://dev.openwrt.org/browser/trunk/package/base-files/files/etc/passwd

The manifestation for me is that telnet does not work on a clean startup, because /etc/init.d/telnet looks for the password flag.

Looks like the passwd file change was intentional. Maybe the telnet script in busybox needs to be fixed?

Attachments (0)

Change History (3)

comment:1 Changed 6 years ago by anonymous

Oops. I had a custom (and present in the compiled image) authorized_keys file and apparently that is one of the tests that prevented telnet from starting up. My debugging led me down the wrong path.

Sorry.

comment:2 Changed 6 years ago by nbd

  • Resolution set to invalid
  • Status changed from new to closed

comment:3 Changed 4 years ago by jow

  • Milestone changed from Attitude Adjustment 12.09 to Barrier Breaker 14.07

Milestone Attitude Adjustment 12.09 deleted

Add Comment

Modify Ticket

Action
as closed .
The resolution will be deleted. Next status will be 'reopened'.
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.