Modify

Opened 6 years ago

Closed 6 years ago

Last modified 4 years ago

#11057 closed defect (duplicate)

Ping from LAN port 1 to LAN port 2 not possible

Reported by: Rampler Owned by: developers
Priority: normal Milestone: Barrier Breaker 14.07
Component: base system Version: 10.03.1
Keywords: Cc: Klaus.Voigt@…

Description

I have my TP-LINK WR1043ND configured as a pseudobridge.
I have one device at port 1 (192.168.1.6) the other at port 2 (192.168.1.7).
I not able able to ping the devices .6 to .7 or .7 to .6.
Also i not able to ping .2, which is the station bridge, see below.
Both devices can access the main router and internet, no problem.
I think it is a bug !
Firewall is disabled.
I have tested it with trunk 30733 and with the final 10.03.1.

My network config:
root@OpenWrt:/etc/config# cat network

config interface 'loopback'

option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'

config interface 'lan'

option type 'bridge'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ipaddr '192.168.2.1'
option ifname 'eth0.1 eth0.2'

config switch

option name 'rtl8366rb'
option reset '1'
option enable_vlan '1'

config switch_vlan

option device 'rtl8366rb'
option vlan '1'
option ports '1 2 3 4 5t'

config switch_vlan

option device 'rtl8366rb'
option vlan '2'
option ports '0 5t'

config interface 'wwan'

option proto 'dhcp'

config interface 'stabridge'

option proto 'relay'
option network 'lan wwan'
option ipaddr '192.168.1.2'

My wireless config:
config 'wifi-device' 'radio0'

option 'type' 'mac80211'
option 'macaddr' '54:e6:fc:af:43:a4'
option 'hwmode' '11ng'
option 'ht_capab' 'SHORT-GI-40'
option 'ht_capab' 'DSSS_CCK-40'
option 'channel' '9'
option 'txpower' '22'
option 'htmode' 'HT40-'
option 'country' 'US'
option 'disabled' '0'

config 'wifi-iface'

option 'device' 'radio0'
option 'ssid' 'im6shop'
option 'mode' 'sta'
option 'network' 'wwan'
option 'encryption' 'psk2+ccmp'
option 'key' '197e950ed615a7b4cae6f51dbb'

My DHCP config:
config 'dnsmasq'

option 'domainneeded' '1'
option 'boguspriv' '1'
option 'filterwin2k' '0'
option 'localise_queries' '1'
option 'rebind_protection' '1'
option 'rebind_localhost' '1'
option 'local' '/lan/'
option 'domain' 'lan'
option 'expandhosts' '1'
option 'nonegcache' '0'
option 'authoritative' '1'
option 'readethers' '1'
option 'leasefile' '/tmp/dhcp.leases'
option 'resolvfile' '/tmp/resolv.conf.auto'

config 'dhcp' 'lan'

option 'interface' 'lan'
option 'ignore' '1'

config 'dhcp' 'wan'

option 'interface' 'wan'
option 'ignore' '1'

Attachments (0)

Change History (3)

comment:1 Changed 6 years ago by darkwin

Helo, i have the same problem with

OpenWrt Firmware Attitude Adjustment (r30750) /LuCI Trunk (trunk+svn8323)

Buffalo WBMR-HP-G300H

comment:2 Changed 6 years ago by nbd

  • Resolution set to duplicate
  • Status changed from new to closed

see #8701

comment:3 Changed 4 years ago by jow

  • Milestone changed from Attitude Adjustment 12.09 to Barrier Breaker 14.07

Milestone Attitude Adjustment 12.09 deleted

Add Comment

Modify Ticket

Action
as closed .
The resolution will be deleted. Next status will be 'reopened'.
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.