Modify

Opened 6 years ago

Closed 6 years ago

#10752 closed defect (fixed)

WLAN is slow after upgrade. (ath9k)

Reported by: d.holmen@… Owned by: developers
Priority: response-needed Milestone: Bugs Paradise
Component: kernel Version: 10.03.1
Keywords: ath9k Cc:

Description

Hi all,

I upgraded from 10.03.1 RC5 to Final the other day and now my WLAN is really slow. LAN works fine, though. The WLAN is slow both localy and over the internet.

Running a TPTest, over LAN I get about 3,4Mbit down and 2Mbit up. Over WLAN I get 0,19 Down and 1,9Mbit up. I'm using a 3G modem for internet, btw.

I'm using WPA AES, but even with encryption off, it doesnt do the trick.

My router is a TP-Link WR-1043ND.

Neither System log, nor kernel log seem to tell me anything about it. Its just slow all the time.

Attached is the system log of when my Android phone connects using WLAN.

Attachments (2)

sta-dump.log (1.0 KB) - added by d.holmen@… 6 years ago.
Dump log
wireless (442 bytes) - added by d.holmen@… 6 years ago.
Wireless conf

Download all attachments as: .zip

Change History (12)

Changed 6 years ago by d.holmen@…

Dump log

Changed 6 years ago by d.holmen@…

Wireless conf

comment:1 Changed 6 years ago by d.holmen@…

In my wireless conf it says mac80211 as type. If I changed it to ath9k the WLAN wont come up at all.

comment:2 Changed 6 years ago by d.holmen@…

When I changed from 802.11n+b to b only, my WLAN is back to as fast it was before upgrade. But I want N for my laptop. Bug?

Shouldn't ath9k be the only module that supports N? Why then is mac80211 set and ath9k wont even work?

comment:3 follow-up: Changed 6 years ago by nbd

  • Priority changed from high to response-needed

please try building the latest svn version of backfire or trunk, it should fix this issue

comment:4 Changed 6 years ago by nbd

  • Resolution set to no_response
  • Status changed from new to closed

comment:5 in reply to: ↑ 3 Changed 6 years ago by anonymous

  • Resolution no_response deleted
  • Status changed from closed to reopened

Replying to nbd:

please try building the latest svn version of backfire or trunk, it should fix this issue

I will try this as soon as I have the time. Next weekend at earliest.

comment:6 Changed 6 years ago by Daniel Holm

Cant I just use the alreadu build rom from trunk?
http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/

comment:7 Changed 6 years ago by nbd

yes, the snapshots should be recent enough, please test

comment:8 Changed 6 years ago by d.holmen@…

Installed snapshot today. I'll get back to you tomorrow.

comment:9 Changed 6 years ago by Daniel Holm <d.holmen@…>

Yes, it works now.

comment:10 Changed 6 years ago by nbd

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from reopened to closed

Add Comment

Modify Ticket

Action
as closed .
The resolution will be deleted. Next status will be 'reopened'.
Author


E-mail address and user name can be saved in the Preferences.

 
Note: See TracTickets for help on using tickets.